Limburgse Pool Biljart Federatie
Nieuws


mei
19

Wendy Jans Limburgs Kampioen 9-Ball 2014


Afgelopen zaterdag 17 mei traden 14 spelers in het strijdperk om uit te vechten wie de beste Limburgse 9-Ball speler van het jaar is.
In twee poules werd een eerste schifting doorgevoerd. de top 4 van elke groep speelde volgende kwartfinales:
Wendy Jans - Kristof Jansen
Thomas Vanbroekhoven - Johny Vanrijkel
Roel Goens - Jan Vermeulen
Rudi Huygen : Johan D'hondt
Echt spannend waren deze partijen niet (behalve die tussen Thomas en Johny), dus volgende halve finales waren eerder logisch:
Wendy - Johny
Roel - Johan
Ook deze wedstrijden kon je moeilijk "thrillers" noemen, zodat de beste spelers van de dag de finale haalden. Beiden waren poule-winnaars. Waar Johan ongeslagen was, verloor Wendy één wedstrijd met 6-5. Maar in de single ko waren ze allebei te sterk voor hun tegenstanders.
De aanwezigen durfden geen voorspelling te maken wie het zou halen.
In een race naar 9 zou het beslecht worden...
Wendy nam een bliksemstart en stond al snel 3-1 voor. Johan maakte dankbaar gebruik van enkele aangeboden kansen om er 5-3 van te maken. Maar vanaf dan was Wendy een maatje te groot: ze strafte meedogenloos elke misser of niet-perfecte safety af met run outs. Maakte daarbij enkele mooie bankshots en knape long-pots. Met een break-and-run kwam ze op de hill (8-3).Johan maakte daarop een solide breakshot, er lag een mooie lay out klaar, maar een misser op de vier en een genadeloze Wendy zorgden ervoor dat het einde verhaal was.
Iedereen, Johan op de eerste plaats, was het ermee eens dat deze titel oververdiend naar de kleine, maar grootse Wendy Jans ging!

LPBF feliciteert en dankt alle aanwezigen voor hun sportieve inzet en houding. Het was een aangename pooldag dankzij de amicale sfeer die er onder de spelers heerste. zo zien wij het graag!







Alle nieuws tonen...
Apycom jQuery Menus