Limburgse Pool Biljart Federatie
Nieuws


sep
08

Samenvatting startvergadering 2018-2019


Beste poolvrienden,

Ten eerste willen wij alle aanwezige die hun club (6 van de 8 clubs) vertegenwoordigden bedanken voor de komst naar de algemene startvergadering voor het nieuwe poolseizoen.

Ten tweede willen wij jullie bedanken voor het vertrouwen te krijgen om met dit bestuur verder te doen, maar wij staan steeds open voor nieuwe kandidaat bestuursleden of voorstellen van jullie.

Het resultaat van de vergadering heeft wel een paar grote veranderingen te weeg gebracht voor het nieuwe poolseizoen.

Punt 1: Er wordt terug naar races van 7 gespeeld en straight tot 70.

Punt 2 en tevens de grootste verandering, nl. dat er gekozen is voor naar een nieuwe formaat over te gaan in competitie. Er zal vanaf volgend seizoen in 2 verschillende reeksen gespeeld worden na een algemene heenronde van 13 speeldagen zodat iedereen 1 maal tegen elkaar gespeeld heeft. Na deze 13 speeldagen worden er 2 reeksen gemaakt van 7 ploegen die een heen- en terugronde spelen. Aan de handen van de tot dan behaalde punten vormen de bovenste 7 een reeks en de onderste 7 vormen een reeks (de reeds behaalde punten blijven behouden). Uit de bovenste 7 wordt de kampioen bepaald na een heen- en terugronde.

De keuze om eerst een enkele heenronde te spelen is er gekomen zodat iedere ploeg de kans krijgt om voor hun zelf te bepalen in welke reeks ze fase 2 van de competitie afwerken.

Hoe we verder gaan in seizoen 2019-2020 zal tijdens de 2 fase van de competitie geƫvalueerd worden, dus hou er rekening mee dat de kans bestaat dat we verder doen met 2 reeksen en dat we met 2 stijgers en 2 dalers werken per reeks. Dit zal tijdig aangekondigd worden, zodat jullie niet voor verassingen komen te staan het seizoen later.

Dit zijn de 2 veranderingen die uit de startvergadering gekomen zijn, andere voorstellen werden door stemming van de aanwezige clubs niet aanvaard (Multi-ball als nieuwe discipline, puntentelling aanpassen, SD 10-Ball verwijderen als keuze spel)

 

De bekerloting zal weldra online komen tevens als de eerste competitieronden, de eerste speelweek zal doorgaan in de week van 17 september 2018 (1ste bekerronde).

 

Indien hieromtrent enige vragen zijn dan kunnen jullie ons altijd contacteren.

 

Mvg,

 

Bjorn

Secretaris LPBF




Alle nieuws tonen...
Apycom jQuery Menus