Limburgse Pool Biljart Federatie
Nieuws


jul
25

BELANGRIJK Wijziging regels 10-ball


Beste poolspelers, 


Zoals de meesten onder jullie al wel hebben gehoord heeft de WPA (World Pool Association) zijn regels voor de discipline 10-ball gewijzigd. 

Bij gebrek aan een Nederlandstalige versie van het document schetsen wij hier kort de wijziging en dient dit bericht ter kennisgeving van de wijziging van de reglementen tot nader order. 

Vanaf heden is het potten van de 10 ball door middel van een andere object ball nog steeds een geldige score indien de speler de 10 ball heeft gecalld in de pocket waarin deze bal wordt gescoord. Hiermee kan men het rack echter NIET MEER winnen. 

Wat gebeurt er?

- Indien de 10 ball wordt gepot in de pocket waar deze werd gecalld door middel van een plant wordt deze terug gespot op de foot spot (bovenaan de driehoek). Is deze bezet, dan wordt hij gespot op de head spot (in het midden van de breaklijn). Is ook deze bezet dan wordt de 10 ball gerespot op het middenpunt tussen beide middle pockets. 
- Indien de 10 ball wordt gepot (d.m.v. een plant) in een pocket die niet door de speler werd gecalld wordt deze ook gerespot volgens dezelfde regels als hierboven vermeld en heeft de inkomende speler de keuze om de tafel te accepteren of deze terug te geven aan de speler die zonet foutief de 10 ball potte. 


Alvast bedankt voor jullie begrip in afwachting van een Nederlandstalige versie van dit reglement. 


Met vriendelijke groeten, 

Kristof Vandenborn
Voorzitter LPBF



Alle nieuws tonen...
Apycom jQuery Menus